Cher Chera Geet : छेरछेरागीत । कोटी के धान ला हेरते हेरा

छेरछेरा गीत (Cher Chera) छेरछेरा गीत छेरछेरा पर्व पर गाया जाता है। छेरछेरा पर्व पौष माह की पूर्णिमा को मनाया जाता है छेरछेरा पर्व मे  बच्‍चे नई फसल के धान मांगने के लिए घर घर जाते हैं और गाते हैं- छेरछेरा- कोटी के धान ला हेरते हेरा। छेराछेरा पर्व बच्‍चों के लिए मस्‍ती भरा आनंददायक होता हैं। छेरछेरा गीत छत्तीसगढ़ प्रमुख पर्व गीत है।

छेरछेरा गीत (Cher Chera)- छेरछेरा गीत छेरछेरा पर्व पर गाया जाता है। छेरछेरा पर्व पौष माह की पूर्णिमा को मनाया जाता है छेरछेरा पर्व मे बच्‍चे नई फसल के धान मांगने के लिए घर घर जाते हैं और गाते हैं- छेरछेरा- ''कोटी के धान ला हेरते हेरा''। छेराछेरा पर्व बच्‍चों के लिए मस्‍ती भरा आनंददायक होता हैं। छेरछेरा गीत छत्तीसगढ़ प्रमुख पर्व गीत है।

छेरछेरा गीत (Cher Chera)

छेरी के छेरा छेर, बरकनिन छेर छेर,

माई कोठी के धान ला हेर- हेर ।

धनी रे पुनी रे ठमक नाचे डुवा- डुवा,

अड़ा के घर बनाएवँ पथरा के गुड़ी-गुड़ी।

तीर- तीर मोटियारी नाचे माझा मा डुई-डुई,

छेरी के छेरा छेर बरकनिन छेर-छेर,

माई कोठी के धान ला हेर हेर।

तारा रे तारा लोहार घर के तारा ।

लउहा- लउहा बिदा करव जाबो अपन पारा ।।

Cher Chera English

cheri k chera cher, barkanin cher cher,

mai kothi ke dhan la her- her

dhani re puni re thamak nache duva- duva,

ada ke ghar banaevam pathra k gudi-gudi

tir- tier motiyari nache majha ma due-due,

cheri k chera cher barkanin cher-cher,

mai kothi ke dhan la her herre

 tara re tara lohar ghar ke tara

lauha- lauha bida karav jabo apan para

See More-

Chhattisgarhi Bihav Geet । छत्तीसगढ़ी बिहाव गीत

Chhattisgarhi Karma Geet छत्तीसगढ़ी कर्मा गीत

Panthi Geet । पंथी गीत । Panthi Gana

Dadariya Geet । ददरिया गीत

Bhojli Geet । भोजली गीत । Cg Bhojli Geet

Chhattisgarhi jas geet । जस गीत

Cher Chera Geet । छेरछेरागीत

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *